Mijn streven is altijd naar:
1. lekker en gezond eten
2. niet te duur
3. snel klaar
4. weinig afwas
Het volgende eenpansgerecht is daarom helemaal top!
Benodigdheden voor 4 personen:
een pak rijstmie (klaar zonder koken)
ruim een pond witlof
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel suiker
1 ui
1 knoflookteen
1 eetlepel sambal
flinke stuifjes gember of kentjur, ketoembar en serehpoeder
ketjap asin
eventueel een handje cashewnootjes
Doe de rijstmie in een schaal met kokend water om te wellen.
Snij de ui en witlof in stukken. Doe olie in een grote braadpan, fruit de ui en de witlof onder voortdurend omscheppen. Knijp er na een paar minuten het teentje knoflook over uit. Schep er sambal en suiker bij.
Laat de rijstmie uitlekken in een vergiet, en knip deze eventueel in wat kortere slierten. Kiep de rijstmie in de pan bij de witlof en schep het geheel goed door. Gooi ook eventueel de cashewnootjes erbij. Kruidt het mengsel lekker pittig met de gember, ketoembar en sereh en de ketjap. Aangezien je zoute ketjap gebruikt hoef je waarschijnlijk geen zout te gebruiken. Nog even goed omscheppen en eten maar!
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten