Aardappelpuree is heerlijk, maar wat doe je met kliekjes van aardappelpuree? Je maakt de volgende dag bijvoorbeeld deze lekkere aardappelkoek!
Benodigd:
1 ui
zonnebloemolie of boter om te bakken
aardappelpuree
paneermeel
kaas
Zet de oven aan op ruim 200 graden. Versnipper het uitje en fruit het in een koekenpannetje. Als het goudbruin gekleurd is kiep je het uimengsel bij de aardappelpuree. Goed mengen, eventueel maak je het mengsel wat romiger met extra melk of room. Doe de puree in een ingevette bakvorm en strijk het glad. Bestrooi de bovenkant met kaas en paneermeel, leg er eventueel nog een paar flinters boter op. Doe de bakvorm in de oven en bak het zo'n 20 minuten bovenin de oven, in elk geval tot er een mooie goudbruine korst op gekomen is.
Allerlei variaties hierop zijn mogelijk, je kan bijvoorbeeld flink wat verse koriander door de puree scheppen. Mmmm, heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten